Sunday 19 December 2010

Una bossa per guardar la mitja






Amb les teles que em van portar els meus pares de New York i en una mitja hora, he fet aquesta bossa per portar la llana i les agulles de la mitja que estic fent ara (encara segueixo amb la bufanda). He fet algunes fotos i faré un tutorial de com fer una bossa d'aquestes, tot i que és bastant fàcil, pero potser li servirà a algu!

With the fabrics that I got from New York, and in a half an hour more or less, I did this bag to put my knitting (I'm still doing the scarf). I did some pictures and will create a tutorial to do one of these bags, even though they are really easy to make, but it will maybe help someone!

Thursday 16 December 2010

Com fer mitja circular, per mitjons, gorros i altres

"Així que comencem: com fer mitja en circular - mitjons, gorros i altres


Si ja saps fer el punt bàsic, del dret i del reves, la mitja circular no et costarà gaire. Hi han dues opcions: amb agulles de doble punta (que venen en packs de 5) o amb agulles circulars. Jo no he provat mai les agulles circulars, perquè
de tota manera al final es necessiten agulles de doble punta (quan les voltes son petites i amb poc punts les agulles circulars no es poden fer servir -- o aix o em van dir a mi i per aixo no les he provat mai!)


Explico primer on podeu aprendre a fer el punt, i desprès us dono mes detalls sobre el que jo crec que es l'avantatge o desavantatge de les agulles circulars. Per fer gorros o mitjons, també necessitareu aprendre a afegir o disminuir punts, però aixo ho explicaré en un altre post! Però si voleu fer "mitts", o un buff pel coll, no ho necessitareu
.


Per aprendre a fer servir les agulles circulars podeu anar a www.knittinghelp.com i buscar : circular knitting. Us sortiran vídeos amb totes les possibilitats. Podeu veure llavors clarament com es fa i com dividir els punts. La senyora parla en anglés, però el vídeo es veu prou bé com per entendre'l sense parlar anglés. Però si ho voleu entendre i no coneixeu el vocabulari de fer mitja en anglés, a Viento del Este, Viento del Oeste trobeu totes les abreviacions
i el significat de les paraules.


Doncs això, fer mitja circular no és tan diferent de fer mitja "normal", només que els punts es reparteixen en diferent agulles i es tanca la ronda a la primera fila. Al principi tens la sensació que tens agulles per tot arreu, que et ficaràs l'agulla al ull, et punxes i és una mica desesperant... però amb paciència, s aprèn
a saber que fer amb tantes agulles.

Molts patrons recomanen utilitzar
4 agulles per repartir els punts, jo en faig servir normalment 3, només en faig servir 4 si hi han tants punts que no m'hi caben en 3. Aixi s’evita tenir una agulla més penjat que amenaça ficar-se a l'ull. Fer servir 3 agulles és el mateix que fer-ne servir 4, nomes que es divideixen els punts de manera diferent.

Una de les coses que a mi em fa costar molt pillar quan vaig començar, és que quan fas mitja circular, fent el mateix punt tota l'estona , et surt punt de jersei. Es a dir que per fer punt de jersei no has de fer una ronda del dret i una del revés, però sempre del dret o del revés i et surt el punt de jersei per dins o per fora. Es increïble (però veritat) que em costés tant de entendre-ho, perquè quan fas una volta et queden els punts perquè
facis sempre el mateix punt.

Una altre de les coses que he descobert fa poc, és que es pot fer la mitja circular de dos maneres, fent el punt per fora o fent el punt per dins. Us envio algunes fotos, perquè no se si enteneu el que vull dir.







En realitat es pot fer de les dues maneres, nomes s'ha d'anar amb compte i pensar qui es el costat que ha de quedar per fora i com es el patró. Si feu el punt per dins i el patró esta escrit amb punt per fora, només fa falta fer el punt del dret quan al patró diu del revés i viceversa per aconseguir el mateix resultat (com a mínim es el que vaig fer jo amb un gorro, imagino que funciona amb tot). No he descobert encara si tothom fa la mitja circular per fora o tothom per dins i jo només faig coses rares, però jo he provat de les dues maneres i m'ha funcionat!

Bé, em sembla que aquest és un bon resum de coses i consells a tenir en compte per aprendre a fer mitja circular. Com a mínim és un bon resum de la meva experiència....



Thursday 9 December 2010

Aprendre i més monstruitos


M'he estat mirant amb quins links la gent arriba al meu blog i m'ha fet pensar una mica. N'hi ha uns quants on la gent busca al google com fer un gorro a mitja, per exemple, i arriben al meu blog. I aixo m'ha fet pensar en quèaporta el meu blog i en replantejar-me que vull compartir i penjar a la web. I també en el que a mi m'agrada veure en els blogs que visito i en com els utilitzo.
Aixi que he decidit posar una mica de informació sobre com fer les coses. No faré patrons ni "tutorials", perquè de fet de moment cap idea ha sigut meva original (menys els monigotes J ) . Jo vaig començar a aprendre a fer mitja en circular i altres punts a internet, així que potser pot interessar a algú on trobar les instruccions o com fer-ho.
M'he posat a escriure i hi ha molt a dir sobre com fer mitja circular J Aixi que de moment us deixo amb una foto (que en el fons és una de les coses que més m'agraden als blogs, les fotos) de un monigote que vaig fer per elbébé de una amiga.





És molt fàcil de fer, s'escull una tela mona, es fa una forma original i es cusen dos peces de tela juntes seguint la forma (cosir en rodo amb la màquina pot ser una mica complicat, però a poc a poc i amb bona lletra!).Després s'omple de cotó i en aquest cas si vaig cosir un cor i uns ulls de felpa. Li vam posar un nom també, però ja nom'enrecordo !

I was looking at the people who is visiting my blog and what links are they using and it made me think. It made me realize that I don’t have much content on how to do stuff, only a list of things that I do and where to find the patterns. And I decided to add some more information. As I learned to knit circular and do much more other stuff on-line, I have decided to explain how did I learned and what I learned in case it can help someone. I will put the information only in catalan, as there is a lot on the internet in English, but if someone thinks that it is worth it that  I write it in English, leave a comment and I’ll do it.
For the moment, I leave you with a picture of a small monster that I did for the  baby of a friend (pictures are one of the things that I enjoy the most in blogs!). It is very easy to do a toy like that, just choose a nice fabric, draw a form that you like and sew 2 pieces of fabric together (round sewing is a little bit of challenge with the machine, but go slow and you can do it!). And then, I filled it with coton and I added a heart and some eyes made out of thick fabric.

Tuesday 7 December 2010

Us presento el Michel!





Aquest és el Michel, un monigote que vaig fer fa un temps ja per la meva neboda (collita pròpia!). Vaig veure uns ossos de tela en una botiga i se'm va acudir utilitzar trossos de teles i fer el Michel! A més, li vaig afegir la corbata (bàsicament perqué el coll sino no quedava molt bé), però li dona un toque una mica més de Sr. Michel... Està ple de cotò, que no sé si els el millor per una joguina per bebés... i els ulls (sòn botons) van ser clarament el primer que la meva neboda es fa ficar a la boca. Però de tot s'aprén, la pròxima vegada m'hauré d'inventar una altre cosa pels ulls!

That is Michel, a toy that I did some time ago for my nice (I created it from scratch!). I saw one teddy bear made out of fabric in a shop and I had the idea to use some pieces of fabric to create Michel. On top  I add the tie (basically because if not the neck didn't look good) but it gives him a little touch of Mr. Michel. It's full of cotton, that I'm not sure if it's the best for a baby toy... and the eyes (which are buttons) where the first thing my niece put on his mouth. But you learn from everything and next time I know that I will have to use something else to do the eyes!

Sunday 5 December 2010

Vaig fent....





Amb la bufanda, ara vaig una mica més ràpid! El problema que tinc és que com que és un punt especial, si m'equivoco no sé recuperar els punts. Però de moment no es veuen gaire els errors. Només hi ha una linia que és una mica different (enlloc d'anar en diagonal, m'he equivocat en un punt i els nusos estàn al mateix nivell). Però ho repetiré en intervals iguals, i farà una mica de dibuix!

I keep on working on the scarf, now I'm getting quicker. The problem is that as it is a special stitch, I don't know how to recuperate the stitches when I do a mistake. But for the moment, you cannot see a lot my mistakes :-) . There is only one line where instead of going in diagonal, the knots are straight in line with the ones below (I had to do one more purl stitch before starting to do some knots, and I forgot). But I will do the same "mistake" in regular spaces and it will add a small design to the scarf.

Thursday 2 December 2010

In Italiano

Qui un post in italiano per le mie amiche del Gioco della Creatività. Sono molto contenta di avere finito il mio progetto! Sono abbastanza contenta con il risultato, ho voluto fare qualcosa di originale e credo che sia piu' o meno riuscita. Spero che  piaccia a tutti!